Valgkomiteens forslag til tre nye styremedlemmer

​NYTT STYREMEDLEM: Ole Petter Pollen er en av tre kandidater som valgkomiteen foreslår som nye styremedlemmer. [Foto: Morten Jensen]

19.02.2019
Valgkomiteen har gjort sin vurdering og innstilt tre kandidater som nye styremedlemmer og et nytt varamedlem til Norges Seilforbunds styre. Valget finner sted på seiltinget 16. og 17. mars.

​Tre styremedlemmer skal velges på det forestående seiltinget, som arrangeres på Gardermoen 16. og 17. mars. Etter å ha vurdert i alt åtte kandidater, har seilforbundets valgkomité nå innstillingen sin klar.

Som ny 1. visepresident foreslår komiteen Guro Steine (46) fra Drøbaksund Seilforening, og som nye styremedlemmer Ole Petter Pollen (52) fra Moss Seilforening og Christian Middelthon (47) fra Sola Brettseilerforening.

Guro Steine arbeider til daglig som markeds og kommunikasjonsdirektør i KPMG AS, og hun er nestleder i Drøbaksund Seilforening. Guro seilte jorden rundt fra 2003 til 2006, og var deretter jollemamma. Nå seiler hun aktivt regatta i en Elan 350.

– Jeg brenner for å fremme og videreutvikle seilsporten, både på toppidrettsnivå og som en breddeaktivitet for alle aldre og lag av befolkningen, er noe av hva hun ønsker å jobbe med i NSF.

Ole Petter Pollen tør være godt kjent i seil-Norge. Han vant sølv i OL i Seoul i 1988 i Flying Dutchman sammen med makkeren Erik Bjørkum, og han er tidligere vært verdensmester i Europajolle. Til daglig er han selvstendig næringsdrivende og for tiden jollepappa.

–  Jeg ønsker å arbeide med spørsmålet om hvordan utvikle seilforeninger som en naturlig møteplass for barn og ungdom i større grad enn i dag, og jeg vil påvirke norsk seilsports toppidrettssatsing slik at den har en riktig retning, er blant punktene Ole Petter Pollen fremhever.

Christian Middelthon har i nærmere 20 år jobbet med store arrangementer for næringslivet, og det siste året som selvstendig næringsdrivende spesielt med organisasjonsutvikling og endringsledelse. Han var tidligere aktiv brettseiler, og har vært regattasjef i Sola Brettseilerforening.

– Jeg ønsker først og fremst å fokusere arbeidet rundt klasseklubbene og klubbene innen brettseiling, kitesurfing og SUP – og få dem opp på et høyere nivå både sportslig, administrativt og operasjonelt, sier han om sine egne intensjoner ved å gå inn i Norges Seilforbunds styre.

Et nytt varamedlem

I tillegg til de tre styremedlemmene er Inge Bøen (52)  fra Ålesunds Seilforening foreslått som nytt varamedlem til styret.

Inge Bøen er for tiden leder i Ålesunds Seilforening og sportslig leder i Norsk Optimistjolleklubb. Han er også medlem av NSFs kontrollkomité frem til seiltinget. Til daglig er han administrerende direktør i Sperre Coolers AS.

– Jeg ønsker å bidra til å videreutvikle seilsporten i Norge og videreutvikle meg selv som leder og tilegne ny kunnskap fra idrettens organisasjoner, sier Inge Bøen om hvilke målsettinger han har med sitt engasjement i Norges Seilforbund.

Gode kandidater

– Jeg synes vi har funnet frem til fire meget gode kandidater som har svært mye å bidra med i norsk seilsport, sier Tor Møinichen, som er leder av valgkomiteen som står bak innstillingen.