Tre norske seilere i RS:X-EM

​KLAR TIL START: Arthur Ulrichsen (NOR-57) er en av tre norske seilere som nå er i gang med EM i RS:X. [FOTO: Sailing Energy]

Morten Jensen
09.04.2019
Europamesterskapet i RS:X innledes i dag 9. april med tre norske seilere på startlinjen. Landslagets Sebastian Wang-Hansen fra KNS er en av dem.

​Intet mindre enn 333 seilere fra 43 land på seks kontinenter er på plass i Palma på Mallorca for å seile om EM-titlene i OL-klassen RS:X. I dette voldsomme selskapet stiller Norge med tre seilere; Sebastian Wang-Hansen, Arthur Ulrichsen og Endre Funnemark – alle fra KNS. Frankrike som største nasjon, stiller til sammenligning med 55 seilere...

For Sebastian Wang-Hansen blir dette hans første test i fase 2 av den norske OL-uttagningen. For alle OL-kandidatene er det en plass blant de 10 beste som gjelder. Med to slike plasseringer i et utvalg regattaer i løpet av det neste drøye året, vil man få status som aktuell for vurdering til OL-deltagelse.

Sebastian har allerede sørget for at Norge er nasjonskvalifisert til OL i 2020 i RS:X-klassen, men for å fylle OL-plassen må han eller eventuelle andre norske seilere vise at de holder et tilstrekkelig høyt internasjonalt nivå for å komme igjennom det norske uttagningsnåløyet.

Alle de tre norske seilerne stiller i seniorklassen i RS:X – en klasse som tilsammen teller 104 seilere. Det skal også kåres U21- og U17-mestere i RS:X i både herre- og dame-klassen, men Norge stiller ikke med deltagere i noen av disse klassene.

Mesterskapet innledes i dag, 9. april og avsluttes med medaljefinaler 13. april.