Stort treningsutbytte på Las Palmas

​GOD TRENING: 12 dager med seiling på Kanariøyene ga god trening for 21 norske seilere i desember. [Foto: Iens Ludvig Høst]

Morten Jensen
12.12.2018
– En fantastisk treningssamling avsluttes i dag. Vi har hatt 11 dager med seilig og topp treningsforhold, melder Iens Ludvig Høst fra Las Palmas på Kanariøyene.

​Den første av vinterens tre treningssamlinger for ungdomsseilere i Laser, 29er og Waszp er avsluttet.  

– 12 seildager i Las Palmas i sommervarme og fantastiske treningsforhold har gitt de 21 deltagerne et solid vinterløft.  Trenerteamet har jobbet individuelt med den enkelte seileren, noe som utvilsomt har gitt store resultater i prestasjonsutvikling og seilglede, sier Iens Ludvig Høst. 

Han karakteriserer dette som et fantastisk tilbud for norsk ungdomsseiling som gir felles minner og miljøutvikling – i tillegg til prestasjonsfremmende trening.

Utenfor komfortsonen

– Deltagerne har vært usedvanlig innsatsvillige og de har utfordret seg selv og til dels gått langt utenfor egen komfortsone for å lære nytt og for å utvikle egne ferdigheter, sier han.  

– Det har vært veldig spennende å være trener for denne gjengen med ungdommer.

Opplegget som kjøres som et samarbeid mellom Norges Seilforbund og NTG, innebærer at deltagerne også arbeider med skole mens de er der.  Det gjør det mulig å få «lovlig» fravær fra skolen.  Iens Ludvig Høst regner med at de til neste år kommer til å ha med enda flere enn årets 21 seilere.  

Ny Laser-leir i januar

– Las Palmas og samarbeidet med Real Club Nautico Gran Canaria gir utrolig bra treningsmuligheter i en periode hvor de færreste har mulighet til seiltrening hjemme.

På neste samling, i januar 2019, blir det bare Laser-seilere, mens det på februar-samlingen igjen er full deltagelse i alle tre klassene – med tillegg av 49er FX.