Sterk medaljefinale ga 6. plass i VM

​6. PLASS: Bjørnar Erikstad senket skuldrene og ga full gass i medal race. Der ble han nummer to. [Foto: Cate Brown]

Morten Jensen
24.09.2018
– Jeg valgte å gi full gass i medal race, sier Bjørnar Erikstad. Der ble han nummer to, et resultat som sendte ham opp til 6. plass i VM for funksjonshemmete.

Bjørnar Erikstad er sånn passe fornøyd med egen innsats i 2018 Para World Sailing Championships i Sheboygan i Wisconsin, USA. Han reiste til mesterskapet med medaljeambisjoner, men etter hvert ble det klart at medaljer var noe han måtte se langt etter denne gangen. 

Det begynte brukbart med en 5. plass, for deretter å fortsette med en 22. plass.

– Den andre seilasen første dag ble skuffende da jeg havnet i vindhull og gikk på feil side. Jeg seilte meg ned fra en femteplass til 22. plass på den andre kryssen, lyder Bjørnars egen kommentar på Facebook-siden Erikstad Sailing Team.

Fortsatt håp

Det fortsatte med 11., 4. og 6. plass, og Bjørnar lå på 8. plass.

– Det ble veldig tett i den andre seilasen i dag. Ble fire, men rett bak vinneren. Ligger åtte sammenlagt, men kun noen få poeng opp til fjerdeplassen. Jeg må fortsette å seile bra med gode starter og god båtfart, skrev han.

Og så kom dagen da ikke noe stemte.

Katstrofe

– Sjelden jeg har vært så skuffet over egen seiling som jeg er i dag. Vi fikk ett race, og jeg seilte veldig dårlig i den lette vinden. Starten var bra, men jeg kom ikke til høyresiden som jeg ønsket. Og etter det var alle valg jeg gjorde, dårlige. Håpet om en topp-plassering forsvant med den seilasen. Så i morgen har jeg to valg, fortsatt å være skuffet eller gå ut for å bevise for meg selv og andre at jeg kan bedre.

Det endte med en 18. plass, og Bjørnar falt ned til 10. plass – noe som i det minste ga ham en plass i medaljefinalen. Det var for øvrig et slikt format ble valgt i Para-VM i 2.4 mR. Mesterskapet har alltid bare vært gjennomført ved hjelp av en sammenlagtserie. Nå skulle de 10 beste seile en medaljefinale som talte dobbelt.

Full gass

Og av alternativene Bjørnar Erikstad hadde listet opp, valgte han det siste: Gå ut for å bevise for meg selv og andre at jeg kan bedre.

– Jeg valgte å gi full gass i medal race og ble nummer to.

Det ga ham en 6. plass i mesterskapet – 22 poeng unna pallen. Og på den sto australieren Matthew Bugg øverst med franskmannen Damien Seguin på sin høyre side på 2. plass og amerikaneren Dee Smith på venstre side; seilere Bjørnar Erikstad har konkurrert mot mange ganger tidligere.

– En sjetteplass er jeg ikke fornøyd med, men samtidig må jeg være fornøyd med å komme så høyt opp når jeg ikke gjør et bra mesterskap prestasjonsmessig. Jeg gjorde for mange feil som resulterte i tre race med for dårlig resultat, oppsummerer Bjørnar Erikstad om sin egen innsats i mesterskapet i USA.