Slik blir du en kiter!

NSF
03.05.2018
Kiting kan gjøres på snø, land og vann, i bølger og på flatvann. Her får du alt du trenger å vite om du vil bli dragetemmer i løpet av sommeren.

Å LÆRE Å KITE handler om å temme en lunefull nylondrage. De første møtene kan gi speeddating et nytt innhold. Det handler om å lære seg noen grunnregler. Kiten forholder seg til krefter som skal kontrolleres via et nervesenter: En 50 centimeters kontrollbar. Herfra løper linene til kiten. Her er magien samlet.

Læringskurven er bratt. Kraftpotesialet formidabelt. Risikoen for å skade seg er også til stede, spesielt de første gangene. Kanskje mer enn noen annen sommeraktivitet i vann, krever kite at du lærer deg kunsten fra en kyndig person. Og du vil gjerne prøve deg frem før du bruker 5-10.000 kroner av feriepengene på et nytt leketøy. For de aller fleste vil et kurs være porten til himmelen.

– Alle med normal fysikk kan prøve kiting. Det er faktisk lettere enn det ser ut til. Etter seks sesonger som instruktør har jeg ennå ikke opplevd håpløse elever, men det er klart noen tar det raskere enn andre, sier kiteinstruktør Tor-Erik Halsne Hauge i Kitesurfing.no.

Erfaring fra windsurfing og wakeboard gir deg et forsprang. Å ha litt balanse fra skikjøring eller snowboard er også en fordel. De fleste kursarrangører tilbyr helgekurs over to-tre dager, med teori, tørrtrening på stranden og avslutning på brettet. Med gode vindforhold vil du bli selvhjulpen i løpet av kurset, og klar til å starte din karriere som kiter.