Seier med ny trener

​VANT: Anders Pedersen vant nylig Finnjolle-klassen i Athen i konkurranse med blant annet alle VMs medaljevinnere. [Foto: Ukjent]

Morten Jensen
22.11.2018
Anders Pedersen vant nylig en klar seier Winter Series i Finnjolle på den gamle OL-banen i Athen. For første gang hadde han med seg den nye treneren sin, Espen Guttormsen.

​– Ja, det er deilig at det endelig løsner, sier Anders Pedersen etter å ha gjennomført en serie på 10 seilaser der han vant med ni poengs margin på verdensmesteren Zsombor Berecz fra Ungarn og foran de øvrige to medaljevinnerne i årets VM.

Anders vant fire av de 10 seilasene.

Espen Guttormsen ny trener

For første gang hadde han med seg sin nye trener, Espen Guttormsen, tidligere sportssjef og generalsekretær i Norges Seilforbund.

– Espen skal være med Nils Theuninck fra Sveits og meg frem til OL, og jeg gleder meg veldig. Jeg håper det nye opplegget vil heve nivået mitt slik at jeg kan få resultater som dette i mange regattaer fremover – og ikke minst i OL i Tokyo i 2020, sier Anders Pedersen.

– Anders og jeg har en veldig god kjemi og jeg ser virkelig frem til å jobbe med ham fremover, sier Espen Guttormsen.

Anders forteller at det i de nye planene ligger størst endringer sammenlignet med tidligere i den fysiske treningen han skal igjennom utenom seilingen. 

– Jeg er motivert og spent, og jeg gleder meg til å komme igang, sier Anders Pedersen, som altså fikk en skikkelig flying start og en solid dose inspirasjon ved å vinne i Athen.

Vant i sterkt felt

16 seilere stilte til start, og blant dem var alle de tre som bekledde seierspallen i årets VM; gullvinner Zsombor Berecz, sølvvinner Max Salminen fra Sverige og bronsemedaljør Pieter-Jan Postma fra Nederland. Også bronse-vinner fra London-OL i 2012 og europamester i 2017, Jonathan Lobert fra Frankrike, samt årets juniorverdensmester i Finnjolle, Oskari Muhonen fra Finland, var med på å understreke kvaliteten på feltet som Anders vant over.

– Vi hadde fem flotte seildager med varierende forhold i bukten i Athen hvor det ble seilt under OL i 2004. Vi hadde for det meste nord og vestavind, noe som betyr fralandsvind og skiftende forhold. Det var en høytidelig premieutdeling med ikke mindre enn tre greske TV-kanaler på plass, samt idrettsministeren til Hellas, som delte ut premiene, forteller Anders.

Gode tegn for fremtiden

– Sesongen 2018 har vært litt stang ut, så det var veldig godt å se at jeg kan hamle opp med de beste når jeg er på topp, sier Anders, som også trekker inn dette momentet:

– Dette er en av regattaene vi seiler som er nærmest OL-formatet med tanke på antall båter og lengden på seilasene. Det var derfor ekstra godt å vinne med ni poengs margin på neste seiler. Dette gir veldig god selvtillit og motivasjon til å gjøre jobben som skal til frem til EM og nasjonskvalifisering for OL i mai.