Risør vant jevn ligarunde

​BEST I MOLDE: Regine Tronstad, Tomas Mathisen, Morten Røisland og Mads Mathisen gikk til topps i Molde. [Foto: Morten Jensen]

Morten Jensen
22.07.2018
De tre første lagene i eliteserien fikk alle 10 poeng, men seilerne fra Risør var et hårstrå bedre enn de øvrige i 2. runde av seilsportsligaen, som ble arrangert i Molde.

​Konkurransen om topplasseringene i seilsportsligaen hardner til, og sesongens andre runde i Molde ble superjevn. Tre lag endte á poeng, men Tomas og Mads Mathisen, Morten Røisland og Regine Tronstad sørget for at Risør Seilforening hadde de nødvendige marginene på sin side. Seire i fire av de seks rundene kunne hverken Brevik Seilforening, som ble nummer to, eller Moss Seilforening, som tok 3. plassen, matche.

Det var krevende og vanskelige forhold under begge ligadagene. Første dag var det lite vind, mens den var friskere søndag. Begge dager var det imidlertid store trykkforskjeller ute på banen og vinden skiftet også stadig retning.

– Det gjelder å forsøke å seile så enkelt som mulig og å unngå trøbbel med konkurrerende båter, sa Tomas Mathisen etter at seieren var et faktum.

Mens mange av de øvrige lagene har en eller flere seniorseilere om bord, består laget fra Risør kun av ungdommer. Tomas og tvillingbroren Mads seiler til daglig 49er.

– Det er ganske stor overføringsverdi fra en 49er til en J/70. Begge har gennaker og baugspryd, og vi seiler med de samme vinklene, men i en 49er skjer alt mye fortere. Her går det så «sakte» at vi også rekker å tenke på taktikken, sier han.

Risør-laget seilte med stor autoritet og sikkerhet ute på banen og ga ikke fra seg en meter i noen situasjoner.

Selv om Risør vant denne runden i Molde, er det fortsatt Brevik Seilforening som leder serien. De har nå 3 poeng mot Risørs 5. På 3. plass følger Moss Seilforening med 8 poeng foran Ran og Tønsberg Seilforening som begge har 9 poeng. Kampen om de fire Sailing Champions League-plassene i 2019 er med andre ord i full gang.

Se alle resultater og analyser av rundens seilaser i eliteserien:

Florø suverene i 1. divisjon

I 1. divisjon var Florø Seilforening suverene og vant alle de fem flightene som ble gjennomført. De vant også runden i Bodø og leder klart etter to runder. Nummer to i Molde ble Ålesunds Seilforening, som også er nummer to etter to runder, mens studentene i BI Athletics tok 3. plassen og rykket med det godt oppover tabellen etter en 8. plass i Bodø. 

På tredjeplass i serien ligger nå Bodø og Molde Seilforening på en delt 3. plass.

Se alle resultater og analyser fra rundens seilaser i 1. divisjon.