Rekordseiler om fremtidens seiling

​PÅ LATTER: Thomas Coville, som er ambassadør for NSFs samarbeidspartner Helly Hansen, vil fortelle om egen seiling og fremtidens seiling på Latter i Oslo 27. februar. [Foto: Morten Jensen]

Morten Jensen
25.02.2019
Hvordan ser fremtidens seiling ut? Helly Hansen har invitert sin ambassadør Thomas Coville til å si noen om dette – og fortelle om sin egen spennende historie.

​27. februar vil den verdenskjente franske soloseileren Thomas Coville stå på scenen på Latter på Aker Brygge i Oslo. Coville var den første i verden til å seile jorden rundt på under 50 døgn – noe han gjorde i 2017 om bord i den 110 for lange trimaranen «Sodebo Ultim». 49 døgn, 3 timer, 7 minutter og 38 sekunder brukte han den gangen.

Les mer om rekorden: Seilte jorden rundt på 49 døgn

På tampen av 2017 ble Covilles rekord dog slått av Francois Gabart, som trengte 42 døgn, 14 timer, 40 minutter og 15 sekunder på å seile jorden rundt. Nå jaktes det på å bli den første til å seile rundt jorden på under 40 døgn!

Helly Hansen er vertsskap for Thomas Covilles besøk i Norge. Han vil fortelle om sin spennende reise som seiler og hvilke utfordringer en soloseiler har. Han vil også se på fremtiden og teknologien innen seiling.

Seansen med Thomas Coville finner sted på Latter i Oslo onsdag 27. februar kl 17:30, og det er begrenset antall plasser. Billettprisen er kr 170.

Billett kan kjøpes hos Ticketmaster.