Nye Dommer- og Arrangørkurs -E-læringsmodul klar

Tor Mønichen
22.10.2018
Nye E-læringskurs i kappseilingereglene
Arrangør- og Dommerutvalget holder på med en omfattende revisjon av utdanningsstrukturen. Det vil innbefatte justering av kursenes innhold, krav til forkunnskaper og praksis, og læremål.
Som plattform for både arrangør- og dommerutdannelsen har vi laget et e-læringskurs i regler som er forkurset til dommer- og arrangørkursene. Kurset er omfattende.
Det er todelt hvor de to delene er spisset mot hvert av de to utdanningsløpene. I praksis betyr det at de som ønsker å gå arrangørveien f.eks. ikke behøver lære like mye om båt-mot-båt reglene (Del 2 i regelboken) og prosedyrer for protesthøringer som dommerne må.

Kurset er klart til bruk og ligger i Idrettsforbundets kursstruktur. Slik finner du kursene:

Logg deg på MinIdrett her.

Du må ha en bruker på Min Idrett for å kunne melde deg på kursene og samme bruker må også være den som melder seg på de andre delene av kursene. Har du ikke bruker trykker du «ny bruker» oppe til høyre på https://min.idrett.no

Når du er logget inn klikk PÅMELDING, velg fane KURS og søk med streng kappseil. Velg Arrangør - seiling hvis du skal ta Arrangørkurs og motsvarende for dommer. Kurset benevnt Kappseilingsreglene er et generelt kurs for alle og ikke forkurset til Arrangør- og Dommerutdanningen.

Man kan ta kurset som selvstudium, men det beste og hyggeligste er nok om kretser eller klubber samler opp en gruppe og tar kurset i fellesskap under veiledning av en godkjent instruktør. Dette kan man legge opp som et forkurs til henholdsvis Arrangør- eller Dommerkurset.
Kurset har eksamen som må være bestått for å kunne begynne på arrangør- eller dommerkursene.

Vi kommer til å holde kurs i vinter. Dersom du planlegger å delta på et av disse, bør du ta regelkurset i høst.

Kurset er selvfølgelig også tilgjengelig for seilere som vil lære mer om regler. Klubbene oppfordres til å ta kurset i grupper med en instruktør til stede slik at alle kan lære av hver andre også.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med Per Bøymo eller undertegnede.

Tor Møinichen

Leder Arrangør- og dommerutvalget