Norsk sølv i 29er-EM

​SØLV: I konkurranse med 136 andre lag seilte Mathias Berthet og Alexander Franks-Pent fra KNS inn til sølv i EM i 29er. [Foto: Pepe Korteniemi pepe@photex.fi]

Morten Jensen
15.08.2018
Litt i skyggen av den norske innsatsen i Århus-VM gikk Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty hen og tok sølv i 29er-EM.

​Mens de norske landslagsseilerne bemerket seg under World Sailings VM i Århus, var tre norske 29er-lag i Helsingfors hvor de seilte EM. Og mens fire norske OL-plasser ble sikret i Århus, seilte Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty fra KNS inn til nok en topplassering i 29er-klassen. De kjempet en hard kamp om gullet med et fransk lag, men endte til slutt på en sølvplass kun fire poeng bak franskmennene. 14 poeng bak kom nok et fransk lag på bronseplass.

Dermed fortsetter de to KNS-seilerne sin strålende sesong som tidligere i år ble toppet med gull i World Sailings junior-VM, som vel er den høyesthengende tittelen en juniorseiler kan få. Før VM vant de Kielerwoche soleklart, og nå ble det nok en gang en internasjonal triumf.

Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS, som vant VM-tittelen i junior-VM, ble nummer 29 i EM der gutter og jenter seiler om hverandre. Og de viste nok en gang at de er blant verdens fremste jentelag i klassen. Det var ikke mange rene jentelag foran dem.

Søstrene til Pia og Nora; Emilie Dahl Andersen og Maren Edland (KNS), ble nummer 37 i gullfeltet, mens Sarah Thodesen (Bundefjorden) og Emil Dagsberg (Tønsberg) tok en 20. plass i sølv-feltet – hvilket ga dem en 65. plass totalt.

Ialt deltok det 137 lag fra 20 nasjoner i EM for 29er.