Line Flem Høst klatret til sølvplass

​BEDRE OG BEDRE: Line Flem Høst har forbedret posisjonen sin på sammenlagtlisten for hver dag som er gått. Nå innehar hun 2. plassen i Laser Radial. [Foto: Sailing Energy] 

Morten Jensen
05.08.2018
Line Flem Høst fortsetter sin glimrende seiling under VM i Århus. Nå har hun klatret til sølvplass.

​I dag ble Laser-seilerne ferdige med sin kvalifiseringsrunde, og Line Flem Høst kan ta seg en dags pause i morgen – vel vitende om at hun innehar 2. plassen sammenlagt – 7 poeng bak Anne-Marie Rindom fra Danmark.

Line startet sågar dagens seilaser med seier og fortsatte med en 9. plass under forhold som må betegnes som friske. Dagen bød på vind rundt 10 m/sek med kast som overgikk dette. To poeng bak seg har Line nå amerikanske Paige Railey som ledet før dagens seilaser.

Hermann Tomasgaard fortsetter også sin solide seiling i Laser Standard, og han klatret fra 14. til 10. plass etter dagens seilaser, som for ham betød en 8. og en 3. plass.

På skiffbanen gikk det litt tyngre for de norske jentene. Med 5. og 18. plass dumpet Helene Næss og Marie Rønningen fra 12. til 16. plass, mens søstrene Ragna og Maja Agerup hadde en litt bedre dag og klatret fra 29. til 20. plass. De seilte inn til 14. og 4. plass, og nå skiller det kun ett poeng mellom de to norske lagene.

I dag begynte VM også for brettseilerne og Nacra 17-klassen. Sebastian Wang-Hansen hadde en god åpningsdag med to 9. plasser og en 5. plass og ligger på 17. plass.

Av Norges to Nacra 17-lag har Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen startet best og ligger på 28. plass, mens Tiril Bue og Jeppe Nilsen var mer beskjedne og ligger på 52. plass.

Øvrige norske plasseringer så langt er:

  • Sigurd Tveit, 141. plass i Laser Standard
  • Caroline Rosmo, 81. plass i LaserRadial
  • Anders Pedersen hadde hviledag i dag og ligger fortsatt på 10. plas i Finnjolle
  • Mads og Tomas Mathisen, 60. plass i 49er
  • Arthur Ulrichsen, 69. plass i RS:X
  • Endre Funnemark, 81. plass i RS:X

Kikker man på OL-plassene som skal deles ut etter mesterskapet, har Norge med dagens resultater inne tre OL-plasser; i Laser Standard, Laser Radial og Finnjolle, der Anders Pedersen for øyeblikket har den 8. og siste plassen.