Løse lisens? Oppdatert lisensløsning

Per Bøymo
14.03.2019
I samarbeid med NOR-rating har NSf modernisert og oppgradert databaseløsningen som tidligere kun har håndtert lisens og seilnummer. Nå håndterer den Nor-rating og medlems&båt register for alle godkjente klasseklubber.

​Nyutviklet løsning for lisens og seilnummer


Alle som tidligere har hatt en profil må bekrefte e-post adressen sin på nytt og få tilsendt nytt passord.

Dette skjer i flere steg:

1-    Klikk glemt passord og legg inn e-postadresse (på https://regadmin.seiling.no) - trykk send

2-    Klikk HER i e-posten som kommer (da bekrefter du eierskapet til e-posten)

3-    Legg inn e-posten en gang til -trykk send

4-    Da kommer det en e-post med nytt passord.

Da er det bare å logge inn betale NOR-rating målebrev, løse lisens eller kjøpe seilnummer til din nye båt.

Noen kjente problemstillinger vedrørende i ny innlogging:

1-    Hvis du ikke får ikke e-post må du sjekke søppelpost, er den ikke der må tenke over om det er det er den e-posten du har som bruker. NOR-rating benyttet f.eks. tidligere brukernavn og ikke e-post, så enkelte kan nok ha glemt å oppdatere e-post.

2-    Har fått e-post og får ikke logget inn. Forsøk å skrive passordet inn i stedet for å kopiere, sjekk også at du skriver inn akkurat den samme e-posten som du fikk passordet til.

3-    Prøver du å logge inn 3 ganger med korrekt e-post, men med feil passord- da låser du brukeren din... Og må ta kontakt for å låse opp. Take it easy.

Nå må alle som skal ha lisens ha en profil

For de som har løst lisens før så er det en endring for de som løser dette «for andre», typisk mor og far som løser for barna. Når man skal løse for en annen enn seg selv søker man opp en bruker i databasen, tidligere skrev man bare inn et navn. Det betyr at hvis personen du vil legge til ikke har en bruker må den legges til med «ny bruker» som har en unik e-post adresse – det kan ikke være din egen.

Lisens PDF

Lisens PDF blir oppdatert i løpet av fredag 15.3 slik at alle som har løst lisens tidligere i år kan laste ned denne. De som løser lisens fremover får denne tilsendt på e-post, men den ligger også under Mine lisenser

Forbedring av lisensen

NSF har etter lengre tids forhandling fått gjennomslag for at lisens dekker ansvar for båter under 5m lengde - se vilkår på seiling.no