Kvalifisering til seilsportsligaen gir gyllen mulighet

​PRØV: Alle landets seilforeninger inviteres til å delta i kvalifiseringen til 1. divisjon. Det gir alle en unik anledning til å teste hva ligaseiling er. [Foto: Trond R. Teigen].

Morten Jensen
10.01.2019
24. til 26. mai er det kvalifisering til de fire ledige plassene i seilsportsligaens 1. divisjon. Det gir samtidig alle landets seilforeninger en gyllen mulighet til å få prøve seg i ligaseiling.

​Interessen for seilsportsligaen er økende, og det forventes å bli kamp om de fire ledige plassene i 1. divisjon. Kvalifiseringen til dem foregår i Sandefjord 24. til 26. mai.

Etter hver sesong i seilsportsligaen rykker de fire nederste lagene i 1. divisjonstabellen ut av ligaen. I 2018 var det seilforeningene i Bærum, Fredrikstad og Sandefjord som ikke klarte å forsvare plassen sin, hvilket betyr at det er fire ledige plasser som skal bekles i 2019.

Lagene som rykket ut, kan også være med å kjempe om de fire ledige plassene sammen med alle andre seilforeninger i seil-Norge, og Norsk Seilsportsliga har invitert alle seilforeninger tilknyttet Norges Seilforbund til å delta.

Alle seilforeninger kan delta

– Deltagelsen er gratis og ikke bindende hvis man skulle kvalifisere seg, sier Magnus Hedemark i SailLogic, som adminstrerer ligaen.

Han mener dette vil gi alle seilforeninger i landet en gyllen anledning til å få en føling med hva ligaseiling dreier seg om, og han håper på stor deltagelse.

Det vil bli seilt i heat med fem og fem båter på ekte liga-vis i korte seilaser med en varighet på fra 12 til 15 minutter. Dømming skjer på banen og lagene bytter båter mellom hver seilas. Fredag 24. mai stilles J/70-ene som skal benyttes, til disposijon til trening for alle deltagerne.

Det blir også tracking og analyser ved hjelp av SAPs analyseverktøy, og lørdagens seilaser vil bli gjennomgått i plenum.

Benytt sjansen!

– Ved siden av å finne de fire lagene som skal rykke inn i 1. divisjon i år, vil vi gjerne benytte anledningen til å vise frem for alle andre seilforeninger hva ligaseiling er, og gi dem sjansen til å få prøve seg, sier Magnus Hedemark.

Spørsmål kan rettes til magnus@saillogic.no. Påmelding til kvalifiseringen gjøres på Manage2Sail.