Hermann Tomasgaard vant medal race

​TIL TOPPS: Med live dekning og et stort publikum gikk Hermann Tomasgaard til topps i medal race under VM i Århus.

Øyvind Bordal
10.08.2018
Etter en knallsterk serie gjennom hele VM i Århus kvalifiserte Hermann Tomasgaard seg for medal race i Laser, VMs største og kanskje hardeste felt. I dag vant han medal race.

Mange av seilasene i løpet av uken ble seilt i lett og skiftende vind. Men fredag morgen, dagen hvor medal race skulle seiles, kom med full storm i kastene. Vinden løyet i løpet av dagen, men det blåste fortsatt mye da medal race ble blåst i gang kl 14. Verdens ti beste Laser-seilere lå på linjen – med helikopter svirrende over dem, TV-dekning og fullsatte tribuner foran storskjermen inne på land. Verdens øyne – i hvert fall de seilerinteresserte av dem –  var rettet mot de ti små båtene som kjempet om plassene på linjen i den sterke vinden.

Vant starten

En av dem hadde norsk flagg, og da starten gikk, var det nettopp den båten som løp av med den beste starten. Hermann kom ut med full fart, helt til le (bortsett fra en franskmann, som berørte merket og måtte tilbake).

Herfra seilte Hermann Tomasgaard med full power et stykke ut på venstrekanten – og slo inn foran feltet. Deretter kontrollerte han situasjonen fra front opp mot kryssmerket.

Det ble en hard fight hele veien, men som resultatlisten viser: Hermann kom først i mål, og rykket dermed opp fra syvende til sjetteplass sammenlagt.

I videoen her, opptatt i det han kom i land etter medal race, forteller han selv historien.

Fikk du ikke sett live-sendingen, kan medal race fortsatt sees på Youtube.

Lørdag venter en ny stor dag for det norske seilerlaget: Ragna og Maia Agerup seiler medal race i 49er FX-klassen. Det starter kl. 14.45, og kan ses live.