God norsk VM-åpning

​3. PLASS: Line Flem Høst har åpnet sterkt i VM og ligger på 3. plass sammenlagt etter første dag. [Foto: Sailing Energy]

Morten Jensen
04.08.2018
Med en 2. og 3. plass ligger Line Flem Høst på en delt 3. plass etter første dag av World Sailings VM. Anders Pedersen er nummer fem.

​Foreløpig er det kun Finnjolle- og Laser-seilerne som har vært i aksjon under World Sailings VM i Århus i Danmark. I dag kommer også 49er-seilerne på vannet, og så langt ser det lyst ut for de norske fargene.

Line Flem Høst har startet svært godt i Laser Radial med 2. og 3. plass, og hun er med det allerede med i medaljekampen. Det er også Anders Pedersen i Finnjolle. De har allerede hatt to dager på vannet, og med serien 8-5-13-1 ligger han på 5. plass. Gårsdagens siste seilas vant han suverent med 40 sekunders margin til nummer to.

I Laser Standard-klassen har Hermann Tomasgaard inntatt en 16. plass. Delplasseringene 5 og 11 har gitt ham den plasseringen, men det er få poeng opp til et ensifret resultat.

For Norges to øvrige Laser-seilere; Caroline Rosmo og Sigurd Tveit, har det ikke gått fullt så bra. Caroline ligger på 92. plass og Sigurd på 119. plass, noe som forteller om hvor høyt det internasjonale nivået er.