Flere unge seilere i mesterskap

​I U23-VM: Lasr Johan Brodtkorb forsvarer de norske fargene i U23-VM i Finnjolle og ligger foreløpig på 5. plass. [Foto: Robert Deaves]

Morten Jensen
29.08.2018
Det florerer av internasjonale mesterskap for unge seilere for tiden, og på regattabaner i Slovenia, Frankrike og på Kypros kjemper norske seilere om heder og ære – og kanskje medaljer.

I Koper i Slovenia foregår for tiden U23-VM i Finnjolle der Lars Johan Brodtkorb fra Horten forsvarer de norske fargene, noe han så langt i mesterskapet gjør med bravour. Foreløpig ligger Lars Johan på 5. plass – etter å ha ligget på 4. plass dagen før. Han er imidlertid fortsatt med i medaljekampen i mesterskapet, som avsluttes 31. august.

Fem seilere i Optimist-VM

På Kypros har VM i Optimist nettopp startet. Der kryr det av firkantete Optimist-seil – hele 264 seilere fra 57 nasjoner deltar i byen Limassol. Norge er representert med fem seilere; tre jenter og to gutter. Det norske laget består av Mia Beckmann Klæboe fra Drøbaksund, Julia Jacobsen, KNS, Markus August Berthet, KNS, Sindre Tollevik Garvik, Stavanger og Jenny Skirstad Pollen fra Bærum.

De skal holde på frem til 6. september før det hele er avgjort.

49er-seilere i Marseilles

I Marseilles i Frankrike kjemper to norske lag i junior-VM i 49er og 49er FX. Tvillingene Mads og Tomas Mathisen fra Risør ligger så langt på 5. plass i 49er-klassen, mens Alexander Hylen Klippenberg og Jeppe Nilsen fra KNS er nummer 12 i FX-klassen. 

Det deltar henholdsvis 52 og 39 lag i de to klassene. Mesterskapet avsluttes 1. september.