Det endte på 4. plass for Uffe Tomasgaard

​4. PLASS: Uffe Tomasgaard endte til slutt på 4. plass i ungdom-VM i Laser Radial.

Morten Jensen
27.08.2018
Uffe Tomasgaard endte til slutt utenfor pallen i ungdom-VM i Laser Radial på det mange kaller «den sure 4. plassen».

Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund var lenge med i kampen om medaljene i ungdom-VM i Laser Radial i Kiel som ble avsluttet lørdag 25. august. Han ledet sågar mesterskapet etter de første seilasene i gullfinalen. Men mot slutten glapp det litt, og da regnskapets time var kommet etter den 11. og siste seilasen, var han fem poeng unna bronsemedaljen.

Det var nok litt surt der og da, men sett i den store sammenhengen er det å ha blitt nummer fire i et VM med hele 265 seilere fra hele verden bak seg en formidabel prestasjon! 

Jevn og sterk serie

Den siste mesterskapsdagen bød på lite og vanskelig vind som resulterte i at den 12. og siste seilasen måtte droppes ettersom vinden døde helt ut. I den seilasen som ble avviklet på den siste mesterskapsdagen, havnet Uffe på en 23. plass, noe som altså ikke holdt til en plass på pallen. En trøst og noe det er verdt å sette et utropstegn ved, er at det kun var vinneren Guido Gallinaro fra Italia som hadde lavere brutto-poengsum enn Uffe; det vil si om alle seilasene hadde talt. Det vitner om sterk og jevn seiling.

Josh Armit fra New Zealand tok sølvet mens Francesco Viel fra Italia fikk bronsemedaljen.

12. plass i U17

De øvrige norske seilerne i gutteklassen endte slik: Olai Hagland (Stavanger) ble nr. 38, Christoffer Sørlie (Fredrikstad) nr. 49, August Hanevik (Stavanger) nr. 82, Fredrik Andresen (Bundefjorden) nr. 111, Henrik Kaastad Ørjavik (KNS) nr. 114 og Thomas Frigstad (Lillesand) nr. 186.

Det ble også kåret en verdensmester blant seilerne i U17-klassen (under 17 år), og også han kom fra Italia: Cesare Barabino. Norges to yngste seilere deltok også i denne klassen der August Hanevik ble 12. best og Henrik Kaastad Ørjavik nr. 22.

Dominerende italienere

Italienerne var i det hele tatt dominerende i dette VM-et og vant tre av fire VM-titler. Matilda Talluri var best blant jentene foran en annen Matilda, britiske Matilda Nicholls. Spanske Ana Moncada Sánchez tok bronse.

Amalie Wang fra KNS var best blant de norske jentene på 39. plass, mens Guro Gjesdal fra Stavanger endte på 43. plass. KNS-seilerne Oda Skeide Bates ble nr. 45, Martine Bjørve Thien nr. 70 og Hannah Sofie Kjellevold nr. 81 av ialt 96 jenter.

Amalie var Norges yngste blant jentene, og i U17-klassen endte hun på 8. plass. De øvrige norske jentene var for gamle til å bli tellende i denne klassen, som endte med britisk seier, Alex Schonrock – foran nok en italiensk seiler!