Bjørnar Erikstad satser på pallen

​KLAR: Bjørnar Erikstad har som mål å kjempe om en medalje i VM for funksjonshemmete i 2.4 mR i USA. [Foto: Bjørnar Erikstad Sailing Facebook]

Morten Jensen
18.09.2018
Tirsdag 18. september kl 18 norsk tid starter VM for funksjonshemmete i 2.4 mR på Lake Michigan i USA. Bjørnar Erikstad har som mål å forbedre 4. plassen han fikk i 2017.

– Jeg er klar, sier Bjørnar.

– Jeg føler at farten og formen er tilstede, er godt motivert og har visualisert diverse situasjoner jeg mener er relevante for å kunne gjøre det bra. Jeg må komme godt i gang og kjempe om hver plassering.

Av de seks første i Paralympics i Rio de Janeiro i 2016, stiller fem av dem til start. Bjørnar Erikstad ble nummer fem under lekene i Rio. Målet hans er å komme høyere opp nå.

– Men for å få til det, må jeg seile like bra somi Rio og få de små marginene med meg, sier han.

I 2017 ble Bjørnar nummer fire i tilsvarende VM. Den plassen håper han å forbedre i årets mesterskap.

– I fjor kjempet jeg om bronsen før siste dag og hadde gode muligheter, men jeg var litt for unøyaktig i startene. Dette må jeg konsentrere meg om nå. Er du ikke med i startene, havner du for langt bak. 

Det er 40 båter påmeldt i 2.4mR-klassen fra mange nasjoner og kontinenter. Para-miljøet i seiling fikk nylig et slag i ansiktet da IOC vendte tommelen ned for seiling i Paralympics i 2024.

– Nå som seiling ikke er en del av Paralympics, er dette VM-et for funskjonshemmete den største konkurransen dette året og mange ønsker å gjøre det bra, sier Bjørnar Erikstad.

Selv er han en av dem.

I de neste fem dagene vil VM-et bli arrangert i Sheboygan i Wisconsin. De første fire vil bestå av innledende seilaser. På den femte dagen avgjøres alt i et medal race.