Are Wiig i gang på soloeventyr

​Are Wiig ble selvfølgelig æresmedlem i 100 nautiske klubben før han la ut på Golden Globe Race

Jon Amtrup
03.07.2018
HoldHavetRent-ambassadør Are Wiig startet i jorden rundt solo regattaen Golden Globe Race søndag 1. juli.

Det ble både tårvåte øyne og jublende begeistring da Are Wiig startet fra Les Sables d'Olonne på søndag. Det var tungt å si farvell til familien, men med 35.000 jublende og heiende publikumere langs kanalen som ledet ut til startstreken i Golden Globe Race ble det også en god opplevelse.

Seiling er virkelig stort i Frankrike, og Are har i løpet av de to ukene han har ligget i Les Sables d'Olonne sammen med de 17 andre skipperne skrevet autografer og fått lykkeønskninger fra mange blide mennesker.

- Franskmenn har et helt annet forhold til seiling enn de fleste nordmenn, og de forstår hvilket eventyr vi skal legge ut på. Det er utrolig moro, sier Are Wiig.

Han seilte over startstreken med flagget til 100 nautiske klubben under babord saling. Målet hans er å seile 100 nautiske hvert døgn i Atlanterhavet og 150 nautiske hvert døgn i sørishavet. Da skal han i teorien være tilbake i Les Sables d'Olonne på 250 døgn.

Du kan lese mer og eventyreren på Aresailing.no og følge ham og de 17 andre soloskipperne på ferden jorden rundt via tracking på den samme hjemmesiden.