6. plass til Caroline Rosmo i EM

​NUMMER 6: Caroline Rosmo fra Bundefjorden seilte inn til 6. plass i U21-EM i Laser Radial [Foto: Caroline Rosmos Facebook-side]

Morten Jensen
28.08.2018
Caroline Rosmo seilte inn til 6. plass i U21-EM i Laser Radial. Sigurd Tveit ble nummer 15 i Laser Standard.

Det er mange ulike mesterskap i Laser-klassen, og et av dem fant nylig sted i Båstad i Sverige der Caroline Rosmo fra Bundefjorden ble nummer seks i jenteklassen i Laser Radial.

– Jeg endte til slutt på en noe skuffende 6. plass i U21-EM. Det ble bare ett race den siste dagen på grunn av kraftige regnbyger, og vi fikk da en til stryk – noe som ikke var til min fordel. Men å seile regatta er den beste treningen, og det har jeg fått gjort mye av i sommer, skriver hun på sin Facebook-side etter regattaen.

Håpet å avansere

Før siste dag lå hun på en 5. plass sammenlagt og etter å ha hatt en stigende resultatkurve med blant annet seier og en 2. plass i to seilaser, hadde hun et håp om å kunne seile seg ytterligere opp.

– Etter fire dager med sterk vind fikk vi i dag ett race i lett vind som jeg vant! Det var tricky og skiftende, akkurat som jeg liker det. Det gjenstår tre race i morgen, og selv om det kan bli vanskelig med pallplass, er jeg klar for å legge inn siste gir, så får vi se hvor langt det holder, skrev hun før den siste mesterskapsdagen, der det altså kun ble avviklet en seilas der hun kom på 5. plass.

Det deltok 28 jenter i mesterskapet, som ble vunnet av polske Magdalena Kwasna foran Anna Munch fra Danmark og Carolina Albano fra Italia. Foruten Caroline Rosmo deltok ytterligere to norske jenter. Inger Margrethe Vabø fra Ran ble nr. 20 og Celia Valeur Børresen fra Ran nr. 28.

Nummer 15 blant guttene

I gutteklassen i Laser Standard ble Sigurd Tveit fra KNS nummer 15 av 61 seilere. I denne klassen var han enslig norsk svale. Også i denne klassen ble det polsk seier ved Kuba Rodziewicz.

NM i Laser til helgen

Kommende helg; 1. og 2. september venter NM for de samme klassene; Laser Radial for damer og Laser Standard for herrer – med andre ord OL-klassene. Det skjer i Bundefjorden. Norges fremste seilere i disse klassene, KNS-seilerne Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst, står foreløpig ikke på deltagerlistene, som per i dag teller 18 Standard-seilere og seks Radial-seilere.

Caroline Rosmo stiller på hjemmebane som favoritt i dameklassen, mens det blant herrene er mer åpent. På deltagerlisten finner man alt fra master-seilere til Laser 4.7-seilere som forsøker seg i Standard-klassen, deriblant nybakte VM-firer Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund.