Innholdsredigering

​Trenger du motivasjon eller en passe god grunn til å seile litt mer? Heng deg med på 100 nautiske mil i måneden prosjektet til Norges Seilforbund.

- Det blir stadig vanligere å seile hele året og det er mange som seiler stadig lenger. Selv er jeg en stor fan av begge deler. Derfor skal jeg seile 100 nautiske mil i måneden hele året– og jeg vil gjerne ha flest mulig med meg, sier Jon Amtrup, turansvarlig i Norges Seilforbund

Han startet prosjektet med en seiltur fra Tromsø til Bodø i begynnelsen av januar 2017. Prustende hvaler rett foran baugen, sprakende nordlys i 18 minus og et vilt bukkeritt i kuling over Vestfjorden var bare noen av de skjellsettende opplevelsene.

Turen var på i overkant av 200 nautiske mil og tok fem dager – hvorav en av dem ble tilbrakt stormfast i Svolvær.

 - 100 nautiske mil i måneden kan kanskje virke langt for mange, men hele poenget her er at erfaring gir mestring – og mestring gir deg selvtillit til å seile litt lenger neste gang. Eller godt nok grunnlag til å håndtere en utfordrende situasjon på fjorden, sier Amtrup.

I midten av 2018 er det over 200 Facebook-medlemmer i klubben, og de er spredt over hele landet. Mange av dem har hengt opp det offisielle 100 Nautiske-flaggen under salingen.

Are Wiig er med!Seiler du 1200 nautiske i løpet av ett år så har du seilt nesten hele norskekysten i sin vakre lengde, men du trenger selvfølgelig ikke seile hele året for å være med. NSF vil også ha med de som foretrekker å seile når gradestokken viser et tosifret røde tall.

Det er ingen formelle regler for å være med på prosjektet. Det er kun ment til å spre glede og motivasjon til å komme seg på fjorden.

- Her får seilere en god unnskyldning til å rive løs båten fra brygga hele året. Vi i NSF vil bare at flest mulig skal seile og oppleve gleden, naturopplevelsen og finne den rolige pulsen til sjøs, sier Amtrup.

NSF har opprettet en Facebook-side hvor alle seilere kan dele sine opplevelser, tips til havner eller avtale møteplasser for når det skal ut. Husk også å bruke #utpåseiltur på Instagram.

Jon Amtrup er, i tillegg til turansvarlig i NSF, også skribent og forfatter av flere bøker, blant annet Norske Kystperler – Hvordan og hvorfor seile verdens vakreste kyst og High Latitude Sailing – How to sail the cold waters of the world.

Ta kontakt med Jon Amtrup på jon.amtrup@seiling.no eller tel. 932 28 926 hvis du vil være med, har seilt eller har spørsmål.

 I fokus